Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bára33

6. 2. 2012 8:46
Sice souhlasím, ale...

Sice souhlasím s autorem, v tom, že stát se snaží o nás získávat stále víc informací, ale na druhou stranu nemám vůbec problém s tím, pokud to dělá u lidí, kteří žijí ze sociálních dávek.  Sociální dávku dává stát těmto lidem pouze na přežití - tedy na základní jídlo a bydlení, takže proč by neměl vědět, že se z toho kupuje alkohol, cigarety nebo nějaké "zbytné" zboží. Pokud člověk pracuje a platí daně, neměl by mu stát už dál "koukat" do jeho peněženky a vůbec způsobu života. Pokud ale od státu něco chce, musí se prostě podřídit jeho pravidlům.

0 0
možnosti
A

AA00_multinekulturní_3

6. 2. 2012 9:14
Re: Sice souhlasím, ale...

A budou mít nikdy nepracující Cikáni omezeny platby touto kartou v obchodech jen na chleba a vodu (včetně té balené, pozn.aut.) ?

0 0
možnosti
JK

jirikubicek

6. 2. 2012 11:11
Re: Sice souhlasím, ale...

Ale systém bude sledovat všechny příjemce dávek, ne jen ty problematické. Časem plánují přidat i důchodce. Navíc si nedělám iluze, že alkohol nepůjde koupit - jen bude potřeba vyměnit si s někým v obchodě svůj nákup - já ti koupím 3 rohlíky a mlíko a ty mě za to pivo.

0 0
možnosti

Bára33

6. 2. 2012 12:48
Re: Sice souhlasím, ale...

Pokud by systém měl sledovat i důchodce, pevně odufám, že se zvedne vlna odporu - já budu klidně stát v jejím čele. Co se týká příjemců sociálních dávek - nejde o to, jestli jsou problematičtí nebo ne - prostě chtějí od státu nějaké peníze, tak má stát právo je kontrolovat.

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 2. 2012 12:34
Re: Sice souhlasím, ale...

Pokud by o tom stát měl "vědět", tak by mu to asi nebylo k ničemu. Takže by si úředník přečetl na výpise, že dotyčný nepřizpůsobivý koupil třeba 3 flašky rumu 20 piv a 5 kartonů cigaret. Co s tím? Je nějakým zákonem určeno co si smí nebo nesmí občan ze sociální dávky kupovat???

0 0
možnosti

Bára33

6. 2. 2012 12:57
Re: Sice souhlasím, ale...

Ale já se nedomnívám, že státu jde o nějakou kontorlu jednotlviců.... Tady by nesouhlas s tím, že stát bude vědět, co si dotyčný příjemce dávek kupuje - a já obhajuji jen to, že pokud mu stát dává dávky, může ho tak kontrolovat. A případné sledování konkrétních nákupů může sloužit jako určité statistika - jestli jsou dávky dostatečné, malé či velké - pokud by si statisticky nezanedbatelné množství lidí kupovalo na kartu alkohol, cogarety či jiné zbytné zboží, tak by to asi svědčilo o tom, že dávky nejsou nijak malé

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3938x
Podnikatel v oblasti IT se zájmem o politiku a podnikání. Člen Strany svobodných občanů.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky