Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P61e82t82r 12H75á14l68a

13. 11. 2014 20:55

Myslím, že panu Babišovi ve skutečnosti jde o faktickou likvidaci podnikání v Čechách (formálně - přímým zákonem to zakázat nejde) a převedení všechno pod pár monopolů jako je ten jeho, které v tom budou umět chodit (v papírování, ne v podnikání).

4 0
možnosti
Foto

Také mi to tak připadá.

1 0
možnosti
Foto

Ano, ale daňové podvody v oblasti DPH páchá jen pár skupin ve velkém. Není důvod proto obtěžovat drobné obchodníky. Nedávno jsem podával souhrnné hlášení na plnění 200 Kč do Rakouska. Protistrana měnila právní subjektivitu a DIČ a kvůli tomu si mě pak zvali na finanční úřad, kde se nakonec ukázalo, že jsem to měl správně. Kvůli možnému daňovému úniku 42 Kč na tom úředník trávil alespoň hodinu. Ať bojujou, ale efektivně a neomezují tím poctivé.

3 0
možnosti

Bohužel, ale daňové podvody se páchají i v malém, např. 30 000 měsíčně

0 0
možnosti
Foto

To, co se na nás chystá (povinnost odevzdávat kontrolní hlášení, ve kterém jsou sepsány úplně všechny daňové doklady včetně identifikace protistrany, datumu uskutečnitelného zdanitelného plnění, ceny a druhu plnění), již nyní existuje v rámci přenesené daňové povinnosti.

Měsíčně musím zasílat elektronicky "Výpis z evidence pro účely DPH dle § 92a", a to zvlášť výpis jako odběratel a zvlášť jako dodavatel. Vůbec si nedovedu představit, že  toto budu muset vyplňovat na veškerá plnění a na každý sebemenší paragon.

2 0
možnosti

A ted si predstavte, ze od noveho roku budou dalsi veci prendany do reversu...

0 0
možnosti

Proč si myslíte, že díky souhrnnému hlášení se nedá bojovat proti únikům?

0 0
možnosti

Např. díky souhrnnému hlášení se dá bojovat proti daňovým únikům.

0 1
možnosti
Foto

Nejen mezinárodní, ale i vnitrostátní konkurence je silná. A pochybuji, že by jakýkoliv subjekt dobrovolně nechal stát nahlížet do svých faktur. Riziko úniku nejde nikdy zcela vyloučit. To jsou totiž informace, které se dají vyvážit zlatem. Pokud budu vědět, za kolik nějaký produkt nabízí konkurenční firma, tak jsem jednoznačně ve výhodě. ... A k otázce "proadministrovaného času" - to je problém prorůstající napříč obory včetně např. zdravotnictví a dalších. Zjednodušeně řečeno s klasikem: dej blbcovi razítko a vymyslí formulář :-/. Jo a jinak karma.

3 0
možnosti

Riziko úniku informací můžete vyloučit zcela - informace budou totiž zcela jistě prodávány. Tak jako kdokoli, komu poskytnete telefonní číslo (operátorem počínaje) s ním okamžite začne obchodovat, tak jako banky dodávají informace o svých klientech, stejně jako jsou shromažďovány a prodávány údaje o spotřebitelských zvyklostech získané pomocí např. věrnostních karet obchodních řetězců ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3938x
Podnikatel v oblasti IT se zájmem o politiku a podnikání. Člen Strany svobodných občanů.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky